image
Sursa foto: privesc.eu

PSRM cere demisia de onoare a ministrului Justiției, Olesea Stamate; „De la bun început a călcat doar prin străchini”

Fracțiunea PSRM cere demisia Olesei Stamate, după ce ministrul Justiției a anunțat anularea concursului pentru funcția de procuror general.

„Avem parte de un final comico-tragic care aduce cu sine cel mai mare eșec al actualei guvernări. Ministra Justiției își recunoaște eșecul și anulează propriul concurs. Decizie care discreditează total reforma justiției și pune sub semnul întrebării neprofesionalism. Prin neprofesionalismul de care a dat dovadă, ministra Justiției trebuie să-și dea demisia de onoare”, a anunțat fracțiunea PSRM.

PSRM a mai cerut Blocului ACUM să desemneze de urgență un alt ministru al Justiției.

„Ne asumăm partea noastră de vină, că am susținut această persoană în funcție și nu am intervenit la primele semne ale neprofesionalismului”, a declarat socialistul Vasile Bolea.

„De la bun început, a călcat doar prin străchini. Ne-a făcut de rușine în fața Comisiei de la Veneția. Astăzi și-a criticat propriul concurs, despre care săptămâna trecută spunea că s-a desfășurat obiectiv”, a declarat juristul PSRM, Fadei Nagacevschi.

„Am avut concursc la IGP - anulat. La vamă - anulat. La poștă - anulat. Iată că și la PG anulat. Poate are rost să organizăm un concurs transparent pentru a identifica un candidat bun la funcția de ministru al Justiției? Modificarea Legii cu privire la Procuratură a fost forțat, concursul acesta a fost forțat. Noi nu ne-am implicat, am crezut că se face ceva bun. Dacă mergem pe formula că anulăm totul, nimeni nu va mai vrea să participe. Poate o comisie de anchetă să investigheze ce a stat la baza anulării tuturor concursurilor? Dacă nu câștigă favoritul ACUM, anulăm concursul?” a declarat și deputatul PSRM, Grigore Novac.

Precizăm că ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anunțat astăzi că au fost anulate rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, în urma căruia fuseseră selectați Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

Și asta din motiv că un membru al comisiei a apreciat disproporționat unii candidați, în raport cu alți candidați. În cazul în care punctajul oferit de acel membru al comisiei este scos, în lista celor patru candidați ar intra Ștefan Gligor, a precizat Stamate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: