Breaking News

A decedat un judecător al Curții Constituționale

Judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani. Informația a fost confirmată de președintele CC, Domnica Manole.

image
Sursa foto: jurnaltv.md

Lauda Guvernului vs amărăciunea pensionarilor

Bătrânii așteaptă să primească, de la 1 aprilie, pensii noi, indexate. Guvernarea anunță că pensionarii vor avea zile fericite. Aceștia au însă socoteala lor și nu cred că vreo 50 de lei de asupra, sau chiar 100, le vor ușura viața. Sărăcia este prea mare și singura scăpare este la copii, care le trimit banii necesari din străinătate.

Din 1 aprilie, pensiile din Republica Moldova vor fi indexate cu 5,3 la sută. După ce au calculat bine, oamenii în etate au rămas dezamăgiți.

Recent, Guvernul Filip a aprobat, prin asumare de răspundere, un proiect de lege care prevede modificarea formulei de indexare a pensiilor. Astfel, dacă până acum pensiile erau indexate în conformitate cu creșterea prețurilor pentru anul precedent, conform noii formule, acestea vor fi indexate în funcție de media creșterii prețurilor pentru ultimii 3 ani. Pentru indexare se cer aproximativ 250 de milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

comentarii: