image
Sursa foto: Getty Images

”Bijuteria” lui Real Madrid e în pole-position pentru a găzdui finala Campionatului Mondial din 2030

Finala Cupei Mondiale din 2030 va avea loc în Spania sau în Maroc.

Finala CM 2030 se va disputa în Spania sau în Maroc, după ce Portugalia, care face parte de asemenea din candidatura comună, a ieşit din calcul pentru că nu are un stadion de minimum 80.000 de locuri.

Antonio Laranjo, coordonatorul candidaturii comune a Spaniei, Portugaliei şi Marocului, a explicat că partea lusitană nu are un stadion cu o capacitate de minimum 80.000 de locuri şi nu plănuieşte investiţii pentru creşterea capacităţii arenelor sale, astfel că a ieşit din cursă pentru finala CM 2030, potrivit Agerpres.

Prezent la o ceremonie la Oeiras, în apropiere de Lisabona, Laranjo a fost întrebat care sunt şansele ca Santiago Bernabeu să găzduiască finala şi a răspuns că este unul din stadioanele luate în calcul: ''Este unul care cu siguranţă va face parte din candidatura noastră ca posibil stadion pentru a găzdui finala, pentru că în mod cert va avea capacitatea pentru asta''.

Real Madrid a investit deja în jur de un miliard de euro în modernizarea stadionului Santiago Bernabeu, iar recent a fost contractat un nou împrumut în valoare de aproape 400 de milioane de euro.

Marocul a propus un stadion nou din Casablanca pentru găzduirea finalei CM 2030, care ar urma să fie inaugurat în 2028.

Într-un anunţ surpriză, în octombrie 2023, cu un an înainte faţă de planificarea iniţială, FIFA a acordat organizarea CM 2030 candidaturii comune a Marocului, Spaniei şi Portugaliei, în timp ce Argentina, Paraguay şi Uruguay vor găzdui trei meciuri de deschidere pentru a marca Centenarul turneului final.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: