image
Sursa foto: nasa.gov

NASA a dezvăluit un habitat de simulare a vieții pe Marte, în care patru voluntari vor trăi un an întreg fără să iasă afară

NASA se află în primele etape de planificare pentru prima misiune umană pe Marte. Acest lucru nu se va întâmpla însă mai devreme de 2030. Într-un fel sau altul, agenția spațială americană a dezvăluit deja un habitat de simulare a vieții pe Marte, în care patru voluntari vor trăi un an întreg fără să iasă afară. Casa, denumită Mars Dune Alpha, este situată la Centrul de cercetare al NASA din Texas. France 24 a aruncat o privire.

O planetă recreată în miniatură, cunoscută de altfel ca Marte într-o cutie cu nisip cu toate kiturile pe care le vor avea astronauții la suprafață, inclusiv o mașină de făcut cărămidă și o bandă de alergare reconfigurată pentru a simula gravitația mai mică a planetei, scrie France 24. Patru voluntari vor trăi aici timp de un an.

Locația imprimată în 3D, de 160 de metri pătrați, are patru dormitoare mici, care conțin suplimentar televizoare și jocuri de masă. Există și spațiu de lucru - un oficiu mic cu o stație de robot atașată și două băi. Viața va deveni dificilă pentru cei care au decis să participe. Vor exista restricții de mâncare și apă pentru a vedea cum se descurcă voluntarii și cum, și dacă într-adevăr se înțeleg unii cu ceilalți. Ei vor avea o mică zonă în care își vor putea crește propria verdeață cu frunze. Nu sunt cunoscute, deocamdată, numele voluntarilor.

Căutarea de viață pe planeta roșie decurge de decenii odată cu aterizarea cu succes a primei sonde spațiale în anii 70. NASA pregăteşte o călătorie dus-întors pe Marte, însă data de plecare nu este, deocamdată, stabilită. Potrivit agenției spațiale, călătoria ar dura câţiva ani și ar putea avea loc la sfârşitul anilor 2030.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: