image
Sursa foto: Profimedia

Federația Internațională de Tenis a luat noi măsuri împotriva Rusiei și Belarusului

Federația Internațională de Tenis (ITF) a decis vineri, în urma unei conferințe extraordinare, să excludă excludă federațiile din Rusia și Belarus, ca urmare a invaziei armatei ruse în Ucraina.

Shamil Tarpischev, președintele Federației Ruse de Tenis, a precizat, pentru Sputnik, că această decizie a fost luată prin vot majoritar.

Conform Nexta TV, în urma unui vot secret, 80% dintre delegații ITF au votat pentru excluderea federațiilor din Rusia și Belarus.

Ca urmare a acestei decizii, echipele naționale din Rusia și Belarus nu mai pot participa la competiții.

Subiectul excluderii sportivilor ruși și bieloruși din competițiile ATP și WTA n-a fost luat în discuție la întrunirea ITF.

În 2021, echipa Rusiei a cucerit Cupa Davis, cu Daniil Medvedev și Andrey Rublev lideri.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au fost criticați de conducerile ATP și WTA după decizia de a interzice prezenţa jucătorilor din Rusia şi Belarus la turneul de Grand Slam pe iarbă, programat în perioada 27 iunie – 10 iulie.

Trei jucători de Top 10 mondial nu pot juca la Wimbledon: rușii Daniil Medvedev (locul 2 ATP) și Andrey Rublev (8 ATP), precum și bielorusa Aryna Sabalenka (4 WTA).

Este pentru prima oară când jucătorii de tenis sunt interzişi pe bază de naţionalitate la un turneu, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Organizatorii turneului de la Wimbledon ar putea fi dați în judecată de către jucătorii de tenis din Rusia și Belarus. Mai mulți sportivi au contactat avocați.

Citeşte mai mult despre

comentarii: