image
Sursa foto: jurnal.md

Festivalul Vinului Moldovei: 44 de crame şi mici producători din Republica Moldova și-au expus vinurile la București

Bucureştenii au ocazia să deguste o gamă variată de vinuri provenite de la 44 de crame şi mici producători din Republica Moldova, cu ocazia Festivalul Vinului Moldovei, care se desfăşoară în acest weekend pe şoseaua Kiseleff din București.

"Wine of Moldova organizează cea de-a treia ediţie a Festivalului Vinului Moldovei, care va avea loc pe şoseaua Kiseleff, Bucureşti, în zilele de 16 şi 17 septembrie 2023. Cunoscut ca un eveniment cu tradiţie dedicat vinului, muzicii şi culturii Republicii Moldova, ediţia din acest an promite vizitatorilor un program extins, cu diverse activităţi, de la degustări de vinuri de la crame renumite şi preparate culinare tradiţionale, până la concerte şi ateliere pentru copii şi părinţi. Participanţii vor avea şansa de a explora o gamă variată şi rafinată de vinuri moldoveneşti de la 44 de crame prestigioase şi mici producători", susţin organizatorii festivalului.

Alături de experienţa vinurilor, festivalul va găzdui 16 food truck-uri cu preparate tradiţionale de peste Prut, dar şi din bucătăria internaţională şi o serie de activităţi potrivite pentru întreaga familie. Iubitorii de muzică se pot bucura de prestaţia live a unor artişti consacraţi, precum Irina Rimes, The Motans, The Mono Jacks, Laura Gherescu şi Trupa lui Smoothie, scrie Agerpres.

"Ne bucurăm că, după doi ani de pauză, reuşim să ne reîntâlnim la Festivalul Vinului Moldovei, un eveniment de suflet prin care celebrăm nu doar dedicaţia şi talentul echipelor de vinificatori şi viticultori, ci şi cultura şi tradiţiile Moldovei. Suntem încântaţi să aducem această experienţă în inima Bucureştiului şi să împărtăşim cu mii de oameni pasiunea noastră pentru vin, muzică şi mâncăruri de calitate", a declarat Elizaveta Breahnă, director interimar Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Intrarea la festival este liberă. Pentru cei interesaţi de degustări, pachetele sunt disponibile online pe www.vinulmoldoveifest.ro. Un pachet standard costă 79 de lei şi include 10 degustări, în timp ce pachetul VIP, la preţul de 149 de lei, include 10 degustări şi acces la zona VIP a festivalului.

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) este o instituţie publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă, cu misiunea de promova brandul vinicol de ţară - "Vinul Moldovei. O legendă vie" şi de a contribui la recunoaşterea şi promovarea vinului moldovenesc de calitate peste hotare. ONVV a fost concepută după modelul unor instituţii similare în domeniul vitivinicol din principalele ţări producătoare de vin ale lumii şi activează pe lângă Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

vin

Noutăţile partenerilor

comentarii: