image
Sursa foto: stiriletransilvaniei.ro

Ar putea fi lansată cursa aeriană Braşov - Chişinău

Braşov - Chişinău ar putea fi una dintre cursele operate de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, în cadrul Conferinţei „Business Brains”, ce are ca scop consolidarea relaţiilor economice dintre România şi Republica Moldova.

„Am avut discuţii cu o companie aeriană. Sunt şanse să avem o cursă aeriană directă pe relaţia Braşov - Chişinău”, a declarat Adrian Veştea.

De asemenea, el precizat că anul viitor aeroportul Brașov-Ghimbav ar putea fi funcţional (ceea ce nu înseamnă că tot atunci vor începe zborurile comerciale).

Conform informaţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, în această perioadă se lucrează la instalarea echipamentelor de radionavigaţie, atât pe amplasamentul de la Ghimbav, cât şi la Arad, unde, de la Centrul zonal al ROMATSA de unde se va dirija traficul aerian de pe Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav.

A început şi marcarea pistei de aterizare-decolare

Tot în această perioadă se lucrează şi la realizarea marcajelor şi inscripţionărilor pe suprafeţele de mişcare de la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

„Sunt trasate marcaje pentru o suprafaţă de 12.200 mp, în culorile galben, roşu, alb reflectorizant, precum şi 700 mp de marcaje negre. Pentru marcare se foloseşte o vopsea specială pentru aviaţie, vopsea ce asigură un anumit coeficient de frânare şi o anumită rugozitate, încât să contribuie la frânarea corespunzătoare a aeronavelor când acestea rulează peste suprafeţele marcate. Vopseaua folosită are depus şi un strat de bile reflectorizante ce conferă o mai bună vizibilitate pe timp de zi şi de noapte. Marcajele sunt realizate la pista de aterizare/decolare, calea de rulare şi platforma de parcare aeronave”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: