Psihoză în Franța, generată de informații false care au circulat în ultimele săptâmâni pe rețelele de socializare. Potrivit postărilor, un bărbat într-o camionetă albă ar fi răpit copii, pentru prostituție sau trafic de organe.

În unele comentarii se regăsea și informația că cel care conduce mașina este român. Ca urmare, mai multe tabere de romi originari din România, care trăiesc la Paris, au fost atacate violent.

Atacurile au avut loc în suburbiile din nord-estul capitalei Franței. Aproximativ 20 de persoane au fost arestate după atacuri.

Grupuri de romi au fost atacate cu pietre și arme improvizate de localnici. Incidentele au început în seara zilei de 17 martie și au continuat până acum, transmite realitatea.net.

Între timp, oamenii legii au respins informațiile. Poliția franceză a lansat un mesaj pe twitter în care atenționează că informația privind răpirile este falsă. „Zvonurile privind răpirea copiilor cu o camionetă sunt total nefondate. Nu mai propagați această informație falsă. Nu incitați la violență!”, scriu autoritățile.