image
Sursa foto: politia.md

Incidentul de la Soroca: Cum a reușit tânărul să răpească ambulanța

Ambulanța Spitalului din Soroca, avariată de către un tânăr în stare de ebrietate, adus la spital pentru îngrijiri medicale, avea cheile în interior. Cel puțin asta a declarat pentru Sănătate INFO directorul adjunct al instituției, Valeriu Bordian. Potrivit acestuia, mașina sanitară, de marca Gazeli, era practic nouă, fiind procurată acum doi ani din bani publici alocați de Consiliul Raional Soroca.

Potrivit vicedirectorului, autosanitara asigura transportul pacienților între instituții, precum și transportul de analize. Acum ea urmează să fie reparată din banii spitalului, fiind avariată în mai multe locuri. Pagubele abia urmează să fie estimate.

Vicedirectorul spitalului, Valeriu Bordian:

„Ambulanța este marca Gazeli. Mașina este aproape nouă, a fost cumpărată acum 2 ani de către Consiliul Raional. Pagubele materiale încă nu sunt estimate, mașina urmează să fie dusă la o expertiză auto pentru a fi evaluată starea tehnică. Va fi reparată reparată din banii spitalului. Oglinda este ruptă, bara de protecție și multiple locuri unde este îndoită tabla ( prin părți, în față). Aceasta nu este o ambulanță care merge la pacienți acasă, ci este o mașină sanitară care aparține spitalului și este destinată necesităților interspitalicești. Cu această mașină se transportă pacienții dintr-o instituție medicală în alta, se transportă analize. Un tânăr în stare de ebrietate a solicitat ambulanța , și a fost adus la spital.  Pacientul nu a necesitat internare și a hotărât să meargă acasă, dar nu a vrut să meargă pe jos , și a luat mașina sanitară din curtea spitalului, care era deschisă și avea cheile în interior și a intrat în Unitatea de primire urgentă. Șoferul va fi sancționat pentru neglijență în serviciu”, a precizat vicedirectorul.

Între timp, poliția a deschis o anchetă pe marginea acestui incident, tânărul având la activ și alte abateri. El a fost pedepsit anterior pentru huliganism, iar acum e cercetat pentru răpire de automobil și condus în stare de ebrietate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: