image
Sursa foto: Getty Images

Casele de pariuri, interzise pe tricourile echipelor din Spania! Cluburile afectate de hotărârea autorităților

Cluburile sportive din Spania vor fi grav afectate din punct de vedere financiar de ultima decizie a Guvernului iberic, care va interzice publicitatea pentru agențiile de pariuri sportive sau jocurile de noroc pe echipamentele echipelor.

Măsura a fost propusă de Ministerul Afacerilor Consumatorilor la începutul acestui an, după ce mai multe instituții politice au solicitat acest lucru. Aceștia au susținut demersul pentru ca generațiile tinere să nu-și mai petreacă atât de mult timp cu jocurile de noroc.

Potrivit Mundo Deportivo, nu mai puțin de șapte echipe din La Liga au ca sponsor pe tricou o casă de pariuri: Valencia, Alaves, Leganes, Levante, Sevilla, Mallorca și Osasuna.

După ce această lege va intra în vigoare, echipele vor avea trei luni la dispoziție pentru a-și renegocia contractele cu sponsorii și pentru a le înlătura numele de pe tricourile de joc.

Restul cluburilor din La Liga nu vor fi afectate de această decizie, potrivit materialului publicat de Mundo Deportivo. Printre ele se numără Barcelona, Real Madrid și Atletico Madrid, care nu au contracte cu case de pariuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: