image
Sursa foto: CNAMUP

Medicii bat alarma! Au fost înregistrate patru cazuri de hipotermie

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că săptămâna trecută au fost înregistrate patru cazuri de hipotermie.

Prima victimă este din orașul Anenii Noi. Bărbatul a fost diagnosticat cu hipotermie severă și degerătură de gradul III-IV. Al doilea caz a fost înregistrat în sectorul Râșcani al capitalei. Un bărbat de 54 de ani a fost diagnosticat cu hipotermie de gradul I-II.

Cel de-al treilea caz a fost înregistrat la un bărbat de 51 de ani din Stășeni. Bărbatul a fost depistat cu hipotermie și degerătură de gradul II a membrelor inferioare. Iar ultimul caz a fost înregistrat tot în capitală. Victima este o femeie din sectorul Buiucani.

Toți pacienții au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital și au fost transportați la spital pentru tratament ulterior, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească .

Hipotermia reprezintă scăderea anormală a temperaturii corpului. Aceasta poate apărea după expunerea prelungită a corpului la temperaturi scăzute. Simptomele hipotermiei se schimbă pe măsură ce temperatura corpului scade. Centrul Național de Asistență Medială Urgentă Prespitalicească recomandă cetățenilor să îmbrăce haine groase, să evite expunerea îndelungată la temperaturi scăzute.

Evitaţi consumul de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism. Fiți mai receptivi faţă de oamenii din jur, în situații de risc apelați numărul de urgență 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: