image
Sursa foto: jurnal.md

UPDATE: Mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele persoanei care a încercat să treacă hotarul cu 2 kg de droguri

UPDATE // 15:24 La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău a aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile în privința femeii din Ucraina, care vineri s-a prezentat la frontieră, în calitate de pieton, cu circa 2 kg droguri, lipite de corp.

PCCOCS continuă investigațiile, în vederea stabilirii contribuției ilegale a altor persoane și stabilirii întregului tablou infracțional.

Amintim că la intrarea în Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Tudora, la 13 mai, a fost reținută o femeie, cetățeancă a Ucrainei. Aceasta transporta o cantitate impunătoare de droguri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) femeia s-a prezentat la linia de control în calitate de pieton. Aceasta a fost supusă verificării suplimentare de către angajații de la Poliţia de Frontieră.

Ca rezultat, a fost depistat un pachet cu substanță solidă granulată, asemănătoare după culoare și miros cu substanță narcotică de tip PVP, cu greutatea de circa 2 kg. Pachetul era dosit sub o centură medicală, care era cuplată pe corpul femei.

Astăzi, 14 mai, procurorii PCCOCS au solicitat la Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, aplicarea arestului preventiv în privința acesteia, în vederea cercetării obiective a cauzei, timp în care persoana va beneficia de garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția nevinovăției. Urmează ca magistrații să se pronunțe cu privire la solicitarea procurorilor.

comentarii: