image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu despre Aeroport: Mai multe curse la prețuri accesibile, taxa de 9 euro - revizuită, AIC să devină nod regional

UPDATE 9:11 // Aeroportul Chișinău trebuie să devină un nod regional, a declarat președinta Maia Sandu, în cadrul unui briefing susținut în această dimineață referitor la revenirea Aeroportului în proprietatea statului.

„În 2013, Șor, susținut de Plahotniuc, a furat Aeroportul, luându-l în arendă pentru 49 de ani. Statul a pierdut 1,6 miliarde de lei în acești ani. A trebuit să ne mobilizăm și să ducem o luptă dură. Astăzi se face dreptate - Aeroportul este din nou al statului. A fost meritul oamenilor. Am reușit să facem dreptate în cazul AIC, vom reuși să facem dreptate și în alte cazuri de corupție mare. Privite retroactiv, alegerile au fost mult mai importante decât ne-am imaginat atunci. Noi cu dvs nu am ratat acea șansă”, a menționat șefa statului.

Totodată, președinta a menționat câteva lucruri prioritare care ar urma să fie întreprinse la Aeroport.

„Solicit instituțiilor statului că bunul preluat să fie inspectat și toate neregulile să fie documentate. Să fie revizuită taxa de 9 euro plătită de fiecare pasager, în sensul reducerii maxime. APP să asigure funcționarea optimă ca cetățenii să aibă mai multe curse spre mai multe destinații la preț accesibil. Aeroportul Chișinău trebuie să devină un nod regional. Justiția să se asigure că toate persoanele implicate în preluarea să fie pedepsite”, a declarat Maia Sandu.

*******************

Știrea inițială, 08:42 // Președinta Maia Sandu susține în această dimineață un briefing privind situația Aeroportului Internațional Chișinău.

Urmăriți în direct declarațiile, începând cu ora 9:00:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: