image
Sursa foto: facebook / Larisa Culeac

Moldoveanca din Chile: A plecat urmându-și dragostea și a ajuns să activeze la LG și Shutterstock

A activat în domeniul anteprenorial din Moldova, după care la delegația Uniunii Europene, iar mai târziu la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Însă în 2010, dragostea a determinat-o pe Larisa Culeac să plece la peste 13 mii de kilometri de casă. Moldoveanca s-a stabilit în Chile, unde a reușit să obțină un master, să muncească timp de 6 ani la compania internațională LG, iar din 2019 activează la Shutterstock, o platformă globală uriașă. În ce fel a fascinat-o America de Sud, dar și cum este să trăiești în țara cu cele mai multe cutremure, aflați într-o nouă ediție a emisiunii „Cealaltă Basarabie”.

În primii ani a avut parte de experiențe și multe provocări. Greutăți au fost multe, dar Larisa a găsit suportul necesar în cei din jur și a continuat studiile.

A valorificat fiecare moment de activitate în această companie, iar după doar doi ani a primit o ofertă de la șeful ei și a acceptat provocarea de a dezvolta Shutterstock și în Chile. În prezent această companie deține peste un miliard de fotografii, imagini video, dar și muzică, de la un milion de autori din peste 150 de țări ale lumii.

De peste trei ani, Larisa își desfășoară activitatea de la distanță, deși inițial i-a fost greu să se obișnuiască cu ideea că nu trebuie să meargă la birou. Însă compania pune preț pe rezultat, iată de ce i-a oferit posibilitate să lucreze de unde preferă ea. Are un rol important în această companie, care a reușit să obțină rezultate remarcabile în ultimii ani.

Sunt peste 11 ani de când Larisa a ales să locuiască în Chile, o țară cu o cultură bogată, delicii gastronomice și o mare varietate în artă, dansuri tradiționale și sport. Deși s-a integrat și clădește prezentul și viitorul la zeci de mii de kilometri depărtare de Moldova, totuși a găsit posibilități să revină și să petreacă timp acasă. Crede că lucrurile pot fi schimbate dacă fiecare ar conștientiza cât de important este să fii integru, să cooperezi și să acționezi. Iubește și crede în Moldova, împarte din experiența ei și este convinsă că într-o zi curajul și curiozitatea îi vor ajuta pe conaționali să progreseze și să ajungă la un trai cu perspective.

Noutăţile partenerilor

comentarii: