image
Sursa foto: Unian

Vladimir Zelenski a ordonat mobilizare generală în Ucraina

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunțat mobilizare generală în țară, după ce soldații ruși au ocupat mare parte din teritoriul ucrainean.

Cu puțin timp în urmă, Zelenski a semnat un decret prin care a dispus mobilizarea tuturor recruților și rezerviștilor din toate regiunile ucrainene.

Zeci de atacuri, din aer, pe mare și de la sol au avut loc în Ucraina, după ce Vladimir Putin a dat ordinul invaziei joi dimineață.

Trupele speciale ruse au ajuns acum la periferia capitalei Kiev, iar ocuparea orașului nu va mai dura mult, potrivit estimărilor venite din toate părțile. Ca urmare, președintele Zelenski a cerut tuturor celor care pot să lupte să pună mâna pe arme și să facă față invaziei ruse.

Toți bărbații peste 18 ani nu pot părăsi țara și toți cei care pot lupta sunt chemați să lupte.

Potrivit decretului, mobilizarea se efectuează pe teritoriul orașelor Vinița, Volyn, Dnepropetrovsk, Donețk, Jitomir, Transcarpatia, Zaporojie, Ivano-Frankivsk, Kiev, Kirovograd, Lugansk, Lvov, Nikolaev, Odessa, Poltava, Rivne, Sumy, Regiunile Herson, Hmelnițk, Cerkași, Cernăuți, Cernăihiv, orașul Kiev.

Mobilizarea a intrat în vigoare în momentul semnării decretului și se realizează în termen de 90 de zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: