image
Sursa foto: Getty Images

Cât valorează cu adevărat Manchester United! Familia Glazer nu se aștepta la așa ceva

Familia Glazer, care deține Manchester United, a anunțat, încă de anul trecut, că este pregătită să se despartă de club, însă doar pentru prețul pe care îl consideră corect.

Au apărut atunci informații potrivit cărora două grupuri s-au arătat interesate să cumpere clubul, astfel că actualul proprietar a stabilit și un preț: 4.3 miliarde de euro!

Numai că situația din prezent le-a dat total planurile peste cap americanilor.

Potrivit unui raport întocmit de către cei de la Financial Times, prețul acțiunilor ar fi scăzut cu aproape 10%, iar clubul Manchester United ar valora în prezent doar 1,3 miliarde de lire. Așadar, suma este cu mult mai mică decât cea cerută de actualii patroni, astfel că sunt tot mai multe zvonuri potrivit cărora, cel puțin momentan, aceștia nu mai par dispuși să renunțe la acțiuni.

Pe de altă parte, unul dintre cumpărători, emirul Qatarului, Jassim Bin Hamad Al Thani, a confirmat oferta făcută pentru achiziționarea tuturor acțiunilor de la clubul de pe Old Trafford, dar statul din Golf vrea să facă tranzacția acum sau niciodată.

Unul dintre cele două grupuri interesate de Manchester United este al lui Jim Ratcliffe, un miliardar britanic ce deține clubul Nice.

Același britanic a dorit să cumpere și clubul Chelsea, însă, în cele din urmă, tranzacția a fost încheiată cu o companie controlată de Todd Boehly.

De Manchester United este interesată și Fondul de Investiții Publice din Dubai, ceea ce ar transforma legendarul club într-o ”echipă stat”, precum PSG sau, cel mai recent, Newcastle, scrie Mundo Deportivo.

Potrivit presei britanice, investitorii privați din Qatar nu se vor mulțumi doar cu achiziționarea clubului Manchester United.

Qatarezii iau în considerare să cumpere și toate acțiunile clubului Tottenham, iar dacă le va ieși planul, vor deține concomitent două echipe în cel mai puternic campionat al lumii.

Evident, UEFA interzice ca două sau mai multe echipe care se pot întâlni în aceeași competiție să fie deținute de aceeași entitate, dar emirul Qatarului vrea să "dribleze" această regulă.

Mai exact, planul lui Al Thani este ca Manchester United să fie preluată de un consorțiu separat de cel care o deține pe PSG de 12 ani încoace (n.r. Qatar Sports Investments), chiar dacă la baza amândurora s-ar afla statul Qatar.

Prin urmare, în timp ce Qatar Sports Investments reprezintă o organizație de stat, Al Thani plănuiește ca Manchester United să fie deținută de un grup format din mai mulți acționari privați din Qatar.

Aceeași strategie ar urma să fie aplicată și în cazul cumpărării clubului Tottenham.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: