image
Sursa foto: yve.ro

Atenţie la consumul de cafea: De ce este periculoasă în timpul verii

Cafeaua de dimineaţă este nelipsită de pe masa multor persoane. Însă, băută pe căldură sau în cantităţi mari poate fi periculoasă. Potrivit medicilor, persoanele sănătoase pot consuma fără probleme o cană sau două de cafea pe zi dar, este recomandat să o evităm mai ales la orele prânzului.

Chiar dacă ai impresia că îți dă energie, efectele secundare pe care le are, ne poate afecta sănătatea.

Provoacă insomnie;

Cafeaua îți afectează calitatea somnului, iar vara, când nopțile sunt mai scurte, ar trebui să o elimini din alimentație. Ai nevoie de opt ore de somn profund pentru a fi odihnită, iar consumul de cafeină nu ți le oferă.

Îți agită inima;

Cafeina îți crește tensiunea arterială, accelerează pulsul și poate face chiar ca inima să sară o bătaie. Din păcate, creșterea tensiunii este subită și durează doar cât consumi cafeaua, pentru ca apoi să scadă. Aceste fluctuații cresc riscul de atac cerebral sau infarct, așa că evită să bei cafea vara.

Îți afectează pielea;

Cafeaua deshidratează și îți usucă pielea, astfel că favorizează apariția ridurilor. Energizează-te mai bine cu o limonadă rece sau un smoothie din fructe.

Te deshidratează;

Cafeina este un diuretic puternic, astfel că stimulează eliminarea lichidelor din corp. Indiferent că acest lucru se produce prin transpirație sau urină, poate provoca deshidratare. Problema este că, pe lângă fluide, poți elimina și minerale importante, precum fierul, calciul sau magneziul.

Îți afectează starea de spirit;

Cafeaua și căldura nu sunt deloc o combinație bună. Băutura ta preferată stimulează secreția adrenalinei și a cortizolului, hormonii stresului, care nu fac decât să provoace anxietate și poftă de dulce. Dacă nu poți rezista fără cafea, limitează-te la o ceașcă dimineața, fără zahăr sau lapte, dar ai grijă să nu o bei niciodată pe stomacul gol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: