„Dorinţa mea este să ieşim din Uniunea Europeană de Halloween, în data de 31 octombrie”, a declarat Johnson, citat de Mediafax.ro.

„Modalitatea prin care ne putem face prietenii şi partenerii să înţeleagă cât de serioşi suntem este să abandonăm înfrângerea şi negativismul şi să ne pregătim serios şi cu încredere pentru orice scenariu”, a adăugat Boris Johnson.

Boris Johnson şi Jeremy Hunt sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii. Câştigătorul va fi anunţat după data de 22 iulie.

Încă de la începutul campaniei, Johnson a promis o abordare mai strictă în negocierile cu Bruxellesul, insistând că posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească UE fără o înţelegere trebuie luată în considerare.

Cursa pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii este dominată de problema ieşirii din Uniunea Europeană, toţi candidaţii promiţând să începlinească procesul după ce prim-ministrul Theresa May a eşuat