Șapte sau opt jucători și-ar dori să plece de la City în vară, potrivit jurnaliștilor de la El Chiringuito, preluați de catalanii de la Sport.

Jucătorii ar fi nemulțumiți de faptul că echipa lui Pep Guardiola nu reușește să se apropie de trofeul UCL: nu a trecut de sferturile de finală în niciunul din cele trei sezoane cu antrenorul catalan pe bancă.

Gabriel Jesus și Leroy Sané sunt doi dintre fotbaliștii care și-ar dori să schimbe echipa în vară, potrivit jurnaliștilor iberici.

Manchester City și-a propus și trei achiziții care să o ajute să câștige Liga Campionilor sezonul viitor.

Cel mai sigur transfer pare fi cel al lui Rodri, jucător la Atletico Madrid. În vârstă de 22 de ani, mijlocaşul de 1,91 m a jucat destul de mult sub comanda lui Diego Simeone în acest sezon, iar Guardiola îl vede de mare viitor. La 22 de ani, Rodri are o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro, iar City e decisă să o achite.

Prioritatea cea mare e însă Matthijs de Ligt, doar că mutarea e departe de a fi realizată. Totuşi, City pare că a înţeles cât de important e în echilibrul unei echipe un fundaş central "world class", Liverpool crescând enorm odată cu aducerea lui Van Dijk.

Fundaşul lui Ajax a devenit în ultima perioadă una dintre cele mai importante ținte ale perioadei de mercato din această vară. ESPN susține că fundașul lui Ajax este foarte aproape de transferul la Barcelona, acolo unde poate juca, în continuare, alături de Frenkie De Jong. Dar City pare dispusă să supraliciteze şi se estimează că va face din De Ligt cel mai scump fundaş din lume.

Pep Guardiola vede în Saul (24 de ani) varianta ideală pentru înlocuirea lui Fernandinho (34 de ani), după ce campioana Angliei a ratat transferul lui Frenkie de Jong. Jucătorul lui Ajax Amsterdam a semnat cu Barcelona, unde va evolua din sezonul viitor.