Polițiștii au fost alertați de către un locuitor a comuna Dobrogea municipiul Chișinău, comunicând că de pe teritoriul unei întreprinderi a fost furat automobilul de marca ,,Mercedes Benz”.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a declarat forțelor de ordine că a parcat unitatea de transport pe teritoriul întrepriderii în noaptea de 16 octombrie, iar dimineață când a venit nu a mai găsit automobilul.

Polițiștii au dispus măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilului cât și a făptașilor care au comis furtul. Astfel, în urma măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat în sectorul Buiucani, iar în automobil se aflau și suspecții.

Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au pătruns pe teritoriul întreprinderii unde au vazut unitatea de transport și profitând că nu este nimeni, aceștia au furat automobilul. Aceștia nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al DP mun. Chișinău și cercetați penal pentru ,,Furt”, iar conform legislației aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.