image
Sursa foto: ferrari.com

Cea mai mare rechemare din istoria Ferrari: Câte modele se întorc în service

Ferrari va rechema aproape toate mașinile vândute în SUA din 2005 din cauza unei potențiale probleme în ceea ce privește sistemul de frânare a mașinii.

Problema ar putea afecta aproape 24.000 de proprietari de Ferrari din SUA, deoarece, conform unui dosar de rechemare al Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostradă, un total de 23.555 de modele Ferrari vândute în țară sunt echipate cu un capac al rezervorului de lichid de frână care poate fi defect, care ar putea să nu aerisească în mod adecvat presiunea.

Capacul defect al rezervorului de lichid de frână ar putea duce la un vid în rezervor, care, la rândul său, ar putea cauza scurgeri de lichid de frână, scrie Playtech.

Dacă rezervorul lichidului de frână se usucă, acest lucru ar putea duce la defectarea totală a frânei vehiculului, astfel, mașina ar deveni un posibil pericol atât pentru șofer cât și pe ceilalți participanți la trafic.

O problemă care poate deveni fatală

Doar 1% dintre mașinile care sunt rechemate sunt estimate a fi potențial afectate, potrivit Ferrari.

Odată rechemat vehiculul, munca depusă pentru a remedia problema este destul de simplă.

Ferrari va monta un nou capac al rezervorului de lichid de frână în vehiculele afectate și va încărca o actualizare de software care va furniza o notificare în grupul de indicatori care va avertiza șoferii dacă nivelul lichidului de frână este periculos de scăzut.

Producătorul italian de mașini le-a sugerat șoferilor că, dacă la vreuna dintre mașinile rechemate începe să clipească avertizarea privind lichidul de frână scăzut, trebuie să se oprească de urgență și să transporte mașina către service pe platformă.

Afectate de rechemare sunt modelul 612 Scaglietti, mașină fabricată în 2004, dar și modelul F430 care a intrat producție în 2005.

Ferrari a trimis rechemarea vehiculelor pe 26 iulie 2022 și intenționează să trimită notificări proprietarilor și dealerilor cu privire la procesul de actualizări pe 24 septembrie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: