image
Sursa foto: Getty Images

TAS a ridicat suspendarea lui Manchester City din Liga Campionilor

TAS a judecat cazul suspendării lui Manchester City din Liga Campionilor şi a decis că, la apel, formaţia engleză să nu mai fie suspendată. "Cetăţenii" vor putea juca în competiţia stelelor, chiar dacă UEFA a dictat o suspendare de doi ani pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că City nu mai este suspendată, dar va trebui să plătească 10 milioane de euro, amendă. TAS a făcut anunţul oficial. Trupa de pe Etihad a fost suspendată în februarie din Liga Campionilor. UEFA a dictat o suspendare de doi ani pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Amenda primită de Manchester City a fost şi ea redusă. Iniţial, englezii au fost amendaţi cu 30 de milioane de euro, însă acum vor trebui să achite doar 10 milioane de euro despăgubiri.

"Cetăţenii" de la Manchester City au primit o suspendare de două ani din Liga Campionilor, în februarie, după ce au încălcat fair-play-ul financiar. Se pare că, pentru a îndeplini baremul financiar, conducerea celor de la Manchester City au "umflat" artificial, în mod fals, sumele obţinute din sponsorizări, astfel încât să evite penalizările ulterioare.

Ancheta a fost deschisă şi extinsă după un articol-document care a apărut în publicaţia germană Der Spiegel, în noiembrie 2018. În aceste document, se arăta că patronul celor de la Manchester City, şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi, livrase 67 milioane de lire sterline, către club, prin intermediul companiei sale aeriene, Etihad. De fapt, doar opt milioane erau venite dinspre Etihad, restule erau livrate din partea companiei lui Mansour, Abu Dhabi United Group.

Fair-Play-ul Financiar a fost introdus în anul 2011, cu scopul de a încuraja cluburile din Europa să aibă o balanţă decentă între investiţii şi încasări. Spre nefericirea şeicilor din Ţările Arabe, care pompau bani cu nemiluita şi acaparau întreaga piaţă.

Citeşte mai mult despre

comentarii: