image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Vlad Bătrâncea, despre protestele separate PSRM și PCRM: „Sunt unele disensiuni interne pe care le vom soluționa”

Deși au constituit blocul politic al comuniștilor și socialiștilor, ieri cele două formațiuni au protestat separat, PCRM preferând că se alăture protestelor organizate de reprezentanții Partidul Șor. Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrâncea, spune că este vorba despre o disensiune minoră, care nu pune în pericol trăinicia blocului.

„Sunt unele disensiuni interne, pe care le vom soluționa rapid. Suntem două partide diferite, cu agende diferite. Noi conlucrăm bine în Parlament, niciodată nu am votat diferit. Uneori sunt aspecte organizatorice diferite, dar blocul este unul funcțional. Protestele trebuie să aibă loc fără nicio simbolistică de partid. Suntem convinși că mulți se vor alătura protestelor, însă ele trebuie să poarte un caracter național și să-i unească pe toți cei care sunt împotriva actualei guvernări”, a declarat Vlad Batrâncea în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova, citat de IPN.

Ieri, PSRM a protestat în fața mai multor instituții de stat, printre care Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Socialiștii l-au acuzat pe ministrul Viorel Gherciu de ineficiență totală și au anunțat că vor depune în Parlament o moțiune simplă privind demiterea acestuia din funcție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: