image
Sursa foto: pdm.md

Reacția avocatului lui Plahotniuc, după perchezițiile de la fostul sediu PDM: „Nu este întâmplător!”

Astăzi, la fostul sediu al Partidului Democrat din Moldova, au loc mai multe percheziții, efectuate de catre reprezentanții SIS și PCCOCS. Potrivit lui Lucian Rogac, avocatul lui Vlad Plahotniuc, perchezițiile au fost făcute în mod ilegal, doar în baza unei ordonanțe, iar acțiunile respective sunt făcute doar ca să distragă atenția presei și a publicului de la situația gravă din societate.

Lucian Rogac informează printr-un comunicat de presă că aceste descinderi sunt ilegale, nefiind autorizate de către un judecător.

„Perchezițiile au fost făcute doar în baza unei ordonanțe, deși legea pevede clar că, în baza unei ordonanțe, pot fi făcute percheziții doar atunci când are loc un flagrant sau când acestea nu pot aștepta. În acest caz, este evident că nu poate fi vorba de un flagrant și nici de o urgență. Consider că aceste percheziții sunt abuzive, au fost realizate cu încălcarea normelor legale și sunt realizate la comanda politică a celor din conducerea statului”, precizează avocatul lui Plahotniuc.

Potrivit avocatului, aceste acțiuni ale procurorilor sunt coordonate politic și nu este întâmplător faptul că ele apar într-o perioadă de agitație pe scena politică.

„Consider că totul este făcut doar pentru a distrage atenția presei și a publicului de la situația gravă din societate, de la problemele reale ale cetățenilor în această perioadă și, mai ales, de la abuzurile grave și ilegalitățile care se petrec în mediul politic, în instituțiile statului, precum Parlament sau Guvern, dar și în societate, în aceste zile”, a conchis Rogac.

Amintim că la primele ore ale dimineții PCCOCS a descins la fostul sediul al PDM de pe strada Armenească. „Acțiunile procesuale au loc în cadrul investigațiilor pe unul din dosarele vizând frauda bancară”, informa dimineață procurorul în cadrul Procuraturii Generale Maria Vieru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: