image
Sursa foto: jurnal.md

5 ani de la Marea Adunare din PMAN; „Mulți care spun că au eliberat RM priveau atunci protestele din birouri guvernamentale”

Astăzi se împlinesc cinci ani de la Marea Adunare Naţională din 6 septembrie 2015, când peste 100 de mii de cetăţeni din toată ţara s-au adunat în inima capitalei pentru a cere demisia guvernării, restituirea banilor furați prin frauda bancară, eliberarea instituțiilor statului din captivitatea oligarhică. Protestul fost organizat atunci de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr.

„6 septembrie 2015 este o zi care, cu siguranță, trebuie înscrisă în toate manualele de istorie contemporană a Republicii Moldova. Marea Adunare Națională cu cei 100.000 de oameni veniți din toate colțurile țării a demonstrat tranșant că voința populară nu poate fi tranzacționată, că niciun oportunist, niciun dictator, niciun ipocrit nu vor putea distruge demnitatea acestui popor.

Știu că e greu să fii pe baricade atâția ani. Poate mai mult decât alții știu. Dar e și mai greu să faci față zi de zi războiului nedrept cu fariseii. Nu e ușor să te confrunți nici cu lehamitea care mult prea repede pune stăpânire pe oamenii pentru care te zbați. Dar, mai știu că toate drumurile, toate eforturile noastre duc spre izbândă”, a comentat liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, unul dintre fondatorii Platformei Civice DA.

Și vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, care la fel a fost la baza mișcării și protestelor din acea perioadă, a venit cu un mesaj astăzi.

„Mulți „eroi" care acum spun sus și tare că au eliberat țara, atunci priveau protestele din birourile guvernamentale, iar Igor Dodon în acea perioadă făcea ultimele târguri cu Plahotniuc ca să iasă contra-cost la un protest de alternativă, care ar compromite mișcarea Deșteptării Naționale. Au urmat 5 ani de luptă, care încă nu este finalizată. Au fost și greșeli și unele dezamăgiri în procesul demontării statului capturat. Cert însă e că fără 6 septembrie 2015 și fără Andrei Nastase furturile ne-ar fi adâncit în continuare într-o mocirlă și mai groaznică, iar Moldova s-ar fi transformat deja ireversibil într-un stat complet autoritar”, a punctat Alexandru Slusari.

Marea Adunare Națională din 6 septembrie 2015, precum și Blocul ACUM, sunt valori si stări de spirit ale Platformei noastre

6 septembrie 2015 este o zi care, cu siguranță, trebuie înscrisă în toate manualele de istorie contemporană a Republicii Moldova. Mă gândesc mereu la forța uriașă și energia magnifică a acestei zile, în care ni s-a arătat cu atâta claritate determinarea fermă a oamenilor deșteptați de a face o schimbare fundamentală spre binele țării. Marea Adunare Națională cu cei 100.000 de oameni veniți din toate colțurile țării, a demonstrat tranșant că voința populară nu poate fi tranzacționată! Că niciun oportunist, niciun dictator, niciun ipocrit nu vor putea distruge demnitatea acestui popor. Știu că e greu să fii pe baricade atâția ani. Poate mai mult decât alții, știu. Dar, e si mai greu să faci față zi de zi războiului nedrept cu fariseii. Nu e ușor să te confrunți nici cu lehamitea care mult prea repede pune stăpânire pe oamenii pentru care te zbați. Dar, mai știu că toate drumurile, toate eforturile noastre duc spre izbândă. Nu există altă finalitate decât victoria. Pentru că precum acel 6 septembrie 2015 a născut un Oraș al Demnității, la fel zilele care vin vor pune bazele unei Țări a Demnității. Cred cu tărie în ceea ce spun: Marea Adunare Națională din 6 septembrie 2015, precum și Blocul ACUM, sunt valori si stări de spirit ale Platformei noastre care, odată ce au intrat în conștiința deșteptată a oamenilor, vor rămâne acolo pentru totdeauna, generând aspirații mari. Generând Victorii. Posted by Andrei Nastase on Saturday, 5 September 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: