image
Sursa foto: Jurnal TV

Trei bărbați, printre care un angajat al Penitenciarului nr.11, suspectați de transmiterea drogurilor în pușcării

Ofițerii Direcției investigații Nord a INI, în comun cu angajații Penitenciarului nr.11 Bălți, sub conducerea procurorilor PCCOCS, oficiul Nord, au efectuat, pe 27 martie, percheziții la trei bărbați din municipiul Bălți, suspectați de punerea în circulație a drogurilor și transmiterea lor în instituțiile penitenciare. Doi suspecți, dintre care un angajat al Penitenciarului nr. 11 Bălți, au fost reținuți.

Percheziția angajatului a fost făcută in momentul în care acesta a intrat in penitenciar

Astfel, în lenjeria intimă a acestuia au fost depistate 25 de comprimate întregi și 5 jumătăți de același tip de comprimate, similare substanței interzise ,,subutex”.

Totodată, urmare a cinci percheziții efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat telefoane mobile, cartele SIM, precum și mijloace financiare în sumă de 2 100 de lei, ceea ce ar fi o parte din recompensa bănească dobândită de suspecți pentru favorizarea trecerii substanțelor interzise pe teritoriul instituției penitenciare vizate.

Cei doi suspecți, printre care și angajatul Penitenciarului nr. 11 Bălți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar al treilea bănuit este cercetat în stare de libertate.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru ,,circulația ilegală a drogurilor” și ,,transmiterea tăinuită de control prin orice mijloace persoanelor deţinute în instituţiile penitenciare a drogurilor’’.

Noutăţile partenerilor

comentarii: