image
Sursa foto: Twitter

Buffon a dezvăluit când se va retrage din fotbal: ”Trebuie să spun adevărul”

Gianluigi Buffon (45 de ani), legitimat în prezent la Parma, în Serie B, a dezvăluit cât mai vrea să activeze în sportul-rege, deși are o vârstă la care mulți dintre colegii lui sunt retrași deja de mult timp.

Goalkeeper-ul italian, care a intrat deja în istoria fotbalului mondial, a spus că preferă să mai fie pe teren decât să se plictisească.

”Trebuie să spun adevărul, cred că oamenii înțeleg de ce activez în continuare atunci când mă văd intrând pe teren și jucând.

Este singurul lucru care dă cu adevărat sens la ceea ce fac. Și apoi mai sunt și altele, întotdeauna mi-a plăcut să mă agit pentru cauzele pe care le simt ale mele, cele pe care le simt aproape de mine și care mă entuziasmează.

Cum a fost Juve timp de 20 de ani, cum a fost PSG timp de un an, pentru că am făcut-o de bunăvoie, cu pasiune, și cu atât mai mult pentru Parma.

Iar emoția produce un lucru fundamental pentru cei care fac sport: energia.

Decât să mă plictisesc...”, a dezvăluit Buffon pentru emisiunea La Domenica Sportiva.

Buffon și-ar dori să mai bifeze câteva meciuri în Serie A, înainte de a agăța ghetele-n cui.

”Dar acest lucru s-ar putea întâmpla în momentul în care voi reveni în Serie A cu Parma și îmi voi termina toate obiectivele”, a mai spus Buffon.

Gianluigi Buffon a ajuns la Parma în vara lui 2021, când a semnat pe doi ani. Însă după numai jumătate de sezon, portarul și-a prelungit contractul cu încă unul, chiar dacă echipa se află în Serie B.

La acel moment, portarul spunea că nu vrea să se retragă până la 50 de ani și visează să mai joace la o Cupă Mondială, trofeu pe care l-a câștigat în 2006.

Președintele Parmei, Kyle Krause, a declarat că Gianluigi Buffon este unul dintre cei mai buni trei portari italieni ai momentului.

Gianluigi Buffon are 10 titluri în Serie A, toate cu Juventus. Liga Campionilor este trofeul important care lipsește din palmaresul portarului italian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: