image
Sursa foto: Profimedia

Al-Khelaifi le bate obrazul pionierilor Superligii: "Oamenii mor în Ucraina, nu au unde să doarmă și noi ne luptăm?"

Superliga Europei este un proiect care încă poate deveni realitate, întrucât cele trei cluburi fondatoare insistă pentru implementarea lui.

Real Madrid, Barcelona și Juventus caută să schimbe formatul inițial și să vină cu unul nou, care de data aceasta să fie și pe placul lumii. Este una dintre marile ambiții ale lui Florentino Perez (75 de ani), președintele grupării de pe Santiago Bernabeu.

PSG este una dintre echipele care au refuzat încă de la început să facă parte din competiția care ar fi putut schimba fața fotbalului. Președintele clubului, Nasser Al-Khelaifi (48 de ani), a condamnat din nou încercările celor trei granzi de a da viață proiectului, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

"Cu Superliga sau fără Superliga. Urăsc s-o spun, e vorba de trei cluburi. Dar ele știu că nu există nicio șansă. Oamenii mor în Ucraina și nu au unde să doarmă, iar noi ne luptăm pentru Superliga?

Aș fi putut accepta acel cec de 400 de milioane de euro. A fost și PSG invitată. Apoi, când am refuzat, au spus că nu ne-au invitat. Asta spune totul.

Dacă m-aș fi gândit la mine, aș fi făcut-o. Mai ales pe perioada pandemiei. Dar cum rămâne cu ecosistemul, cu fanii și valorile pe care le reprezinți?", a declarat Al-Khelaifi, potrivit Marca.

Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt formațiile care au rămas fidele conceptului Superligii, fiind de asemenea și printre echipele fondatoare.

Președinții acestor cluburi au căutat să reformeze regulile competiției pe care o propun, iar conform presei din Franța acestea sunt schimbările.

fără echipe care să partipe permanent

calificarea se obține pe baza rezultatelor din competițiile interne

20 de locuri, fiecare ligă are șansa să participe după mai multe meciuri de calificare

a două ligă formată din 20 de echipe

număr redus de meciuri

Marile cluburi ale Europei sunt de părere că UEFA și conexiunile acestora profită prea mult de pe urma lor. În consecință, s-au pus bazele unei competiții independente, din care să aibă de câștigat doar cluburile, cu jucătorii și fanii lor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: