image
Sursa foto: epochtimes-romania.com/

Deputat român: Alegerile anticipate, singura cale de ieșire din blocaj la Chișinău; Nu mai poți face alianțe contra naturii

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de ieșire din blocajul politic de la Chișinău, consideră deputatul PNL de la București, Matei Dobrovie.

„Regimul Dodon se prăbușește la Chișinău, dar cine și cum îl va înlocui? Guvernul-marionetă pro-rus Chicu a rămas fără majoritate în Parlament. Disperarea e maximă. Deputații socialiști trec la amenințări, sechestrări față de un fost coleg plecat la ProMoldova, și în final îl forțează să renunțe la mandat. În paralel, criza pandemică se adâncește, guvernul s-a dovedit total incompetent și incapabil să țină sub control lucrurile, sistemul sanitar e în prag de colaps, reformele lipsesc cu desăvârșire. Agonia regimului Dodon este totală, dar la întrebarea cum poate R.Moldova să iasă din acest haos este greu de răspuns. Analistul de la București, același care până mai ieri îi dădea cu susținerea regimului Plahotniuc pentru stabilitate, s-a reactivat: trebuie lăsate la o parte considerentele de moralitate în politică și e nevoie de o nouă alianță ”pro-europeană” formată din partidele lui Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, finul lui Plahotniuc și Ilan Șor, fugarul acuzat de furtul miliardului. Această ”soluție imorală”, sublinierea îmi aparține, ar scoate R.Moldova din haos. Cu alte cuvinte, logica ar fi: după ce a fost salvată de Plahotniuc cu ajutorul lui Dodon, acum țara trebuie salvată de Dodon cu ajutorul oamenilor lui Plahotniuc”, a menționat Dobrovie.

În opinia deputatul de la București, teza că „Dodon ar fi răul mai mare, iar Plahotniuc cel mai mic” este una falsă. Totodată, Matei Dobrovie afirmă că dacă PAS și Platforma DA participă la reglarea de conturi dintre Plahotniuc și Dodon fac o greșeală fatală

„Un asemenea compromis făcut doar pentru ca să constitui un guvern de sacrificiu care să organizeze alegerile prezidențiale în locul guvernului Chicu ar însemna compromiterea totală pentru PAS și PPDA, care s-ar alia cu bandiții cu care s-au luptat în ultimii ani. Mai mult, nu există nicio garanție că un asemenea executiv ar gestiona mai bine criza sanitară și că Plahotniuc nu va folosi prilejul pentru a prelua controlul asupra tuturor instituțiilor statului așa cum s-a mai întâmplat. E nevoie de alegeri anticipate, dar nu știm încă dacă Curtea Constituțională va decide că acestea pot fi organizate simultan cu prezidențialele în toamnă. E complicat, dar nu există altă ieșire din haosul și blocajul actual. Nu mai poți face alianțe contra naturii, iar vorba românească ”Fă-te frate cu dracu până treci puntea” a dat rezultate dezastruoase la Chișinău. Dacă PAS și PPDA participă la reglarea de conturi dintre Plahotniuc și Dodon fac o greșeală fatală”, a mai spus Dobrovie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: