image
Sursa foto: dsns.gov.ua

Atac rusesc cu rachete balistice Iskander asupra orașului Cernihiv: Cel puțin 13 morți și 60 de răniți

Atac rusesc cu rachete balistice Iskander asupra orașului Cernihiv. Sunt cel puțin 13 morți și 60 de răniți. Zelenski se plânge că armata nu a dispus de mijloacele necesare pentru apărarea aeriană a orașului.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, deplânge faptul că ar fi putut fi mai multe vieți salvate dacă Armata Ucraineană ar fi primit suficient ajutor militar occidental, înainte de atacul asupra orașului Cernihiv, astfel încât să poată intercepta rachetele: “Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit un număr suficient de sisteme de apărare antiaeriană și dacă determinarea lumii de a contracara teroarea rusă ar fi fost suficientă”.

Bilanțul la ora 14 indică cel puțin 13 persoane decedate și 60 rănite, printre victime numărându-se și copii, transmit autoritățile locale. Șase persoane sunt date dispărute, scrie Biziday.

Din primele date, Armata Rusă a lansat cel puțin trei rachete Iskander asupra centrului orașului, într-o zonă aglomerată. Operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, numeroase persoane fiind prinse sub dărâmături. Autoritățile avertizează că bilanțul victimelor, cel mai probabil, va crește.

Cernihiv se află la 150 de kilometri nord de capitala Kiev, în apropiere de granița cu Rusia și Belarus, și are o populație de aproximativ 250.000 de persoane.

Pe parcursul lunilor de iarnă, Rusia nu a făcut niciun progres important de-a lungul liniei frontului de 1.000 de kilometri, concentrându-se în schimb pe un așa-numit război de uzură. Cu toate acestea, lipsa de muniție de artilerie, trupe și vehicule blindate din Ucraina le-a permis rușilor să avanseze câte puțin, dar constant, subliniază analiștii, care arată că Ucraina este vizibil afectată în acest moment de întârizerea ajutoarelor occidentale, inclusiv a pachetului de 60 de miliarde de dolari din partea SUA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: