image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Mai mulți miniștri și deputați se află în autoizolare, după ce un parlamentar a fost confirmat pozitiv la COVID-19

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a precizat astăzi în cadrul conferinței de presă motivul pentru care ședința de ieri a Parlamentului nu a fost închisă, din moment ce deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Totodată, Furtună a precizat că mai mulți miniștri și deputați care au avut contact cu Nichiforciuc se află astăzi în autoizolare.

Potrivit lui Nicolae Furtună, ședința Parlamentului nu a fost anulată, deoarece deputații au purtat mască, mănuși, iar la fiecare două ore sala de ședință a Parlamentului se dezinfecta.

„Parlamentul este o instituție de stat unde oamenii merg la servici, de aceea cifra de 50 nu este potrivită și nu trebuie comentată în raport cu parlamentarii și Parlamentul. La debutul ședinței despre statutul de pozitiv a persoanei nu se cunoștea, apoi s-a anunțat de către colegi, deoarece deputatul a anunțat atunci când i-a venit rezultatul. Noi am stabilit că tipul de contact dintre persoane. Cei care au avut contat imediat se vor testa, astăzi am avut o discuție cu medicul de la Policlinica Cancelariei de Stat care va dirija procesul de testare a deputaților”, a spus Furtună.

Directorul ANSP a menționat că mai multe persoane din categoria staff-ului de deputați și de miniștri se află astăzi în autoizolare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: