image
Sursa foto: fmf.md

Ion Nicolaescu, golgheterul grupei ”E” de calificare la EURO

Atacantul nostru, Ion Nicolaescu este golgheterul grupei E de calificare la EURO 2024, cu 2 etape înainte de finalul campaniei. Internaționalul nostru are 4 goluri marcate (1 din lovitură de la 11 metri). Trei dintre cele 4 goluri au fost înscrise în poarta Poloniei, iar unul, din penalty, contra Insulelor Feroe.

Câte 3 reușite au la activ albanezul Jasir Asani, cehul Vaclav Cerny și polonezul Rober Lewandowski (1 din penalty).

Este pentru prima dată în istorie când un moldovean conduce în Topul golgheterilor grupei preliminare cu 2 etape înainte de final.

Ion Nicolaescu (25 de ani) este golgheterul din toate timpurile al echipei Naționale. El are la activ 14 goluri marcate pentru Moldova în 39 de meciuri. Nicolaescu evoluează pentru Națională din anul 2018. Pe locul 2 este selecționerul Serghei Cleșcenco, cu 11 goluri (65 de meciuri, în perioada 1991-2006).

Ion Nicolaescu joacă la echipa olandeză Heerenveen.

În premieră, Moldova are șanse reale de calificare la un turneu final de anvergură. Pentru a fi sigură de calificare, Naționala pregătită de Serghei Cleșcenco trebuie să câștige ultimele 2 meciuri rămase, cu Albania, acasă, pe 17 noiembrie și cu Cehia, în deplasare, pe 20 noiembrie. Dar, în anume condiții, ar fi suficient și 4 puncte în cele 2 meciuri rămase pentru a obține o calificare istorică la turneul final al Campionatului European, care este programat pentru vara anului 2024, în Germania.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: