image
Sursa foto: parlament.md

OFICIAL: A fost înaintă moțiune de cenzură; „Pentru a evita colapsul financiar al RM, Guvernul Chicu trebuie să plece”

UPDATE 15:00 // Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost înaintată în plenul Parlamentului. Semnatarii moțiunii, deputații din PAS, Platforma DA și PD, acuză executivul de gestionarea dezastruoasă a crizei provocată de pandemia de Covid-19.

„Menținerea acestui Guvern susținut de o coaliție din care fac parte indivizi implicați în frauda bancare compromite orice șansă de a implementa reforme și de accesa asistență financiară externă atât de necesară. Bugetarii riscă să rămână fără pensii și salarii. Pentru a evita colapsul financiar, este imperativ ca acest Guvern să plece”, se spune în textul moțiunii.

„Verificați semnăturile și pregătiți avizul”, a cerut speakerul Zinaida Greceanâi Direcției Juridice a Parlamentului.

UPDATE 13:05 // Au fost adunate semnăturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului să poată fi înaintată. Demersul a fost semnat de 34 de deputați din fracțiunile Platforma DA, PAS și PD.

„Este o moțiune justificată, așteptată de societate.Toți, de la mic la mare, înțeleg că avem nevoie de alt Guvern, de un Parlament curățat de transfugi, de cei care se tranzacționează de trei-patru ori pe an”, a declarat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Opoziția îl îndeamnă pe premierul Ion Chicu să-și dea demisia.

„Facem apel către cel vizat în această moțiune să dea dovadă de luciditate și măcar în al 12-lea ceas să plece, să dea posibilitatea societății să scape de acest Parlament corupt”, a adăugat Grosu.

Dacă moțiunea de cenzură va fi înaintată astăzi la ședința Parlamentului, aceasta ar urma să fie examinată săptămâna viitoare.

_________

Fracțiunile Platforma DA și PAS vor depune astăzi moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu. Depre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, la protestul fermierilor din fața Parlamentului.

„Dragi agricultori, vreau să vă informez că astăzi PAS și Platforma DA vor depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Căutăm semnături”, a anunțat Popșoi.

Acesta a precizat că va cere fracțiunilor să vină la discuții cu agricultorii.

Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar guvernul să fie demis este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Briefing de presă al deputaților Fracțiunii PAS, Blocul ACUM - 16 decembrie 2020

Briefing de presă al deputaților Fracțiunii PAS, Blocul ACUM - 16 decembrie 2020 Publicată de Parlamentul Republicii Moldova pe Miercuri, 16 decembrie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: