image
Sursa foto: Jurnal.md

Protestul agricultorilor de la Parlament: Cota TVA pentru anul 2021, exclusă; Un nou protest anunțat pentru ziua de mâine

UPDATE 16.35 // Fermierii și agricultorii se află și la această oră în fața Parlamentului. În fața acestora a ieșit acum câteva clipe deputatul Radu Mudreac care a declarat următoarele: „Cota TVA se exclude pentru anul 2021 din politica bugetar fiscală”. Pe parcursul nopții tractoarele vor rămâne pe scările Parlamentului. Pentru mâine, la ora 11, este anunțat continuarea protestului.

***

UPDATE 14.51 // Poliția a pornit două procese penale, în urma altercațiilor de la Parlament. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție.

***

UPDATE 14.13 // Patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au ajuns la spital, după ce s-au ales cu diverse traumatisme în urma protestul de la Parlament. Anunțul a fost făcut de poliția națională, printr-un comunicat de presă.

„În rezultatul acțiunilor ilegale admise de protestatari, au avut de suferit patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care au primit diverse traumatisme fiind transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare”, informează Poliția.

***

UPDATE 13.43 // Două auvehicule ale carabinierilor și sute de carabinieri și mascați au creat un cordon la intrarea în Parlament.

***

UPDATE 13.27 // Protestatarii scandează „Dodon la pușcărie”, „Anticipate”, „Jos culuiocul!”, „Demisia!”, „Noi nu cedăm!”. Fermierii claxonează în continuu. Mai multe tractoare se află și la această oră în fața Parlamentului, acolo unde la ora 13.30 deputații se vor întruni în ședința plenară.

***

UPDATE 13.00 // Discuțiile au luat sfârșit, întrucât în scurt timp Parlamentul urmează să se convoace în ședință plenară. La discuția cu fermierii nu au participat fracțiunea PSRM și fracțiunea „Șor”.

***

UPDATE 12.24 // Poliția Republicii Moldova îndeamnă participanții la protest să protesteze pașnic. „Îndemnăm repetat participanții să protesteze pașnic. Menționăm că, protestul se desfășoară cu grave încălcări a ordinii publice. Astfel, sunt inadmisibile asemenea acțiuni din partea participanților, fiind pusă în pericol siguranța cetățenilor, a polițiștilor, cât și a protestatarilor însuși”, se menționează în comunicatul emis de poliție.

***

UPDATE 12.20 // La discuții participă reprezentanții PAS, Platforma DA, Partidului Democrat și Pro Moldova.

***

UPDATE 11:45 // Cei șapte reprezentanți ai fermierilor, împreună cu Mihai Popșoi și Alexandu Slusari, au intrat în Parlament pentru a discuta cu fracțiunile. În fața Parlamentului vin întăriri din partea poliției.

***

UPDATE 11:35 // Mihai Popșoi a ieșit în fața protestatarilor și a anunțat că PAS și Platforma DA vor depune astăzi moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. „Dragi agricultori, vreau să vă informez că astăzi PAS și Platforma DA vor depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Căutăm semnături. Guvernul Chicu trebuia să-și dea demisia mai de mult. Chicu nu este aici, este în altă parte. Fac apel la calm”, a declarat Popșoi.

***

UPDATE 11:27 // Mai multe tractoare au urcat pe pragul din fața clădirii Parlamentului.

***

UPDATE 11:19 // Reporterul Jurnal, Iulia Sarivan, a fost stropită cu gaze lacrimogene. „N-am venit aici să ne batem cu poliția, ci să-i dăm jos pe bandiți”, spun fermierii.

Fermierii din PMAN au mers în această dimineață cu tractoarele la Parlament, unde protestul a degenerat înmbrânceli între mascați și manifestanți. Poliția a aplicat gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii.

jurnal.mdjurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Posted by JurnalTV.md on Wednesday, 16 December 2020

Tractoarele din PMAN au pornit spre Parlament

Tractoarele din PMAN au pornit spre Parlament Posted by JurnalTV.md on Wednesday, 16 December 2020

Breaking News: Fermierii protestează în PMAN

Breaking News: Fermierii protestează în PMAN Posted by JurnalTV.md on Wednesday, 16 December 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: