image
Sursa foto: Getty Images

Prima reacție din partea lui Zhou Guanyu după accidentul teribil de la Silverstone, în care și-ar fi putut pierde viața

Marele Premiu de Formula 1 de la Silvestone (Marea Britanie) a avut parte de un start de cursă soldat cu un incident teribil, care putea avea urmări regretabile.

Chiar înaintea primului viraj de dreapta, Pierre Gasly l-a agățat pe George Russell, care la rândul său a intrat în monopostul lui Zhou Guanyu, iar mașina chinezului a fost catapultată pur și simplu, s-a învârtit în aer de câteva ori, iar aterizarea a fost cum nu se putea mai rău, spre îngrijorarea tuturor.

Zhou Guanyu a fost pilotul care s-a aflat în el mai mare pericol după incidentul de la startul cursei de la Silverstone.

Colegii săi au aflat de la boxe că starea lui este una una și a suferit răni grave, iar acum, după finalul cursei, asiaticul a venit și el cu un mesaj pentru fani.

"Sunt în regulă, toate bune. Halo m-a salvat astăzi. Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele frumoase", a scris Zhou Guanyu pe Twitter.

Imediat după ce mașina pilotului din China, Zhou Guanyu, a zburat de pe pistă, George Russell și-a oprit monopostul și s-a dus glonț către locul în care asiaticul se afla.

Decizia britanicului a fost una excepțională și cum trebuie văzută mai des în sport, el dând dovadă de un altruism incredibil, fiindcă a fost descalificat din cursă și practic a pierdut puncte importante.

Totuși, amploarea accidentului a fost una mare și viața lui Guanyu a fost pusă în pericol, iar gestul lui Russell a fost unul pe cât de normal, pe atât de rar întâlnit, mai ales în sporturile de performanță.

În carambol au mai fost implicați japonezul Yuki Tsunoda, Esteban Ocon și Alexander Albon. Cursa a primit instant steagul roșu, iar toți piloții s-au întors la boxe pentru a aștepta noi ordine din partea organizatorilor.

Zhou Guanyu și Alexander Albon au fost recuperați rapid din interiorul monoposturilor și au fost duși la centrul medical al circuitului, fiind în afara oricărui pericol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: