image
Sursa foto: AP

Azer condamnat în Moldova la 24 de ani de închisoare pentru omor și jaf

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Republica Azerbaidjan, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat și jaf, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de 24 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentința a fost pronunțată pe 24 mai 2023, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

La pronunțarea sentinței, instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în contul bugetului de stat a sumei de 38 554 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Potrivit procurorilor, pe 3 ianuarie 2021, inculpatul a bătut și jefuit un bărbat în vârstă de 68 de ani, în sectorul Botanica din capitală. I-a furat umbrela și geanta din piele în care se aflau mai multe bunuri, cauzându-i părţii vătămate un prejudiciu material în valoare de 2.845 de lei.

Tot în aceeași zi, bărbatul, împreună şi prin înţelegere prealabilă cu alt făptuitor, au ucis un bărbat în vârstă de 56 de ani.

„Au inițiat un conflict urmat de o altercație, aplicându-i victimei multiple lovituri cu mâinile şi picioarele peste diferite părţi ale corpului, de la care victima s-a prăbușit la sol. În continuarea acţiunilor criminale, cu o deosebită cruzime, i-au aplicat bărbatului cu cuțitele care le dețineau mai multe lovituri în diferite regiuni ale corpului (18 plăgi). În rezultatul acțiunilor făptuitorilor, victima a decedat la fața locului”, transmite Procuratura Generală.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Celălalt inculpat a fost condamnat anterior, prin sentința din 9 iulie 2021, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată, din motiv că acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate, fiind sancționat cu închisoare pe un termen de 13 ani și 4 luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: