image
Sursa foto: europa.eu

Ambasadorul UE la Chișinău, mesaj de Ziua Europei: Să fim solidari în numele păcii; Un război crunt omoară oameni în Ucraina

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a venit cu un mesaj de 9 mai - Ziua Europei, adresat cetățenilor Republicii Moldova. Ambasadorul a menționat că în acest an Ziua Europei este sărbătorită în contextul unor evenimente tragice „care ne întristează și îngrijorează profund”.

Un război crunt și nejustificat omoară oameni nevinovați în Ucraina. Forțele armatei ruse lichidează cu ferocitate orașe și sate întregi de pe fața pământului. Războiul din țara vecină ne obligă pe toți să ne îndeplinim datoria personală, de protejare a păcii. Astfel, vă îndemn pe fiecare, să păstrăm pacea în jurul nostru: „Solidaritatea în numele păcii” este mesajul cheie pe care dorim să îl transmitem în cadrul evenimentelor planificate pentru Ziua Europei”, a menționat Janis Mazeiks.

Cu prilejul Zilei Europei, la Chișinău va fi organizat la 14 mai Orășelul European, iar la Edineț - la 21 mai. Ziua Europei va fi marcată și în alte raioane: Ștefan Vodă, Ungheni, Bălți ș.a, inclusiv prin intermediul rețelelor Euroclub și Centrelor Europene de Informare.

Ambasadorul UE la Chișinău a mai adăugat că de Ziua Europei Uniunea Europeană, alături de autoritățile din Republica Moldova, le urează cetățenilor pace, prosperitate și siguranță. „Republica Moldova face parte din familia europeană. Împreună suntem mai puternici!", a mai spus ambasadorul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: