image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Rata șomajului în rândul tinerilor din Republica Moldova este mai mare în comparație cu alte categorii de vârstă; Raport BNS

Rata șomajului în rândul tinerilor din Republica Moldova este mai mare în comparație cu alte categorii de vârstă, arată ultimele date ale Biroului Național de Statistică.

Rata de șomaj în rândul tinerilor de 15 - 20 de ani a constituit 54 %, fiind în descreștere față de nivelul anului precedent ( 57,7%).

Majoritatea tinerilor în vârstă de 15-24 de ani (peste 76%) nu sunt angajați în câmpul muncii fiind antrenați în procesul de educație.

Rata de inactivitate a populației în vârstă de 20-64 de ani constituie 40,6%, fiind în descreștere față de nivelul anului precedent când erau înregistrați 45,6% de șomeri.

Analiza ratelor de inactivitate pe grupe de vârstă a scos în evidență cele mai mari discrepanțe în funcție de sexe la persoanele de 55-64 de ani. Rata de șomaj în rândul femeilor din această categorie de vârstă e cu 15 % mai mare decât a bărbaților.

O rată a șomajului mai mare a bărbaților decât la femei s-a înregistrat doar la persoanele din categoria de vârstă de 35-44 de ani (cu 4%)

Principala cauză a inactivității femeilor în vârstă de 25-54 de ani sunt responsabilitățile familiale (56,5%), totodată, la bărbații din aceeași grupă de vârstă, cauza principală pentru statutul de persoană inactivă este existența unui loc de muncă peste hotare sau intenția de a pleca la lucru peste hotare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: