image
Sursa foto: facebook.com/Inga Grigoriu

Anunțul privind candidatura la prezidențiale, făcut de PPDA după ședința extraordinară a Consiliului Politic Național

Pentru alegerile prezidențiale planificate în 2020, Platforma Demnitate și Adevăr are și poate înainta propriul candidat, fiind gata, în contextul creării unui front comun larg proeuropean și național, să susțină un candidat comun nepartinic. Anunțul a făcut făcut de PPDA după ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Politic Național al formațiunii.

„În ședința extraordinară de astăzi, Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a făcut o analiza amplă și profundă a situației politice din RM din perspectiva celor 5 luni de guvernare consociativă și a rezultatelor ultimelor alegeri. Consiliul Politic Național a luat în vedere lecțiile anului 2019, asumându-și realizările, dar și erorile, comise în cadrul primului scrutin local general la care formațiunea a participat în cadrul Blocului Electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, raportate și la alegerile parțiale pentru primarul mun. Chișinău din 2018, câștigate de reprezentantul Platformei DA”, se spune în declarația PPDA.

Totodată, Platforma DA „constată finalizarea unui ciclu electoral complicat în istoria pluralismului politic din țară” și anunță că a demarat un „amplu proces politic de reconstrucție politică și resetare politică pentru provocările viitorului ciclu politic (2020-2024)”.

În cadrul ședinței, s-a vorbit despre „pericolul de recapturare” a țării, pericol care vine de la Dodon, afirmă PPDA.

„Acest pericol revine din zona Președintelui Igor Dodon, o persoana dependentă de anumite cercuri de interese și finanțări obscure din afara țării, care a reușit să-și subordoneze structurile de forță ale statului, guvernul, parlamentul și peste 70 la sută din audiovizual și mass-media. Prin scheme de tristă pomină, prin presiuni și ingerințe în activitatea Procuraturii Generale și a justiției, actualul locatar al Președinției RM, Igor Dodon, reușește să tergiverseze dosarele de rezonanță, inclusiv cele în care este vizat pentru trădare de Patrie sau pentru finanțarea ilegală a PSRM cu sume exorbitante provenite din offshore-uri obscure”, se mai spune în declarația PPDA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: