image
Sursa foto: facebook.com/dumitru.alaiba

Alaiba: Air Moldova a mințit oamenii, vânzând bilete la costuri ireale pentru zboruri despre care știau că nu vor avea loc

Compania Air Moldova a ajuns să vândă bilete la costuri ireale, pentru zboruri despre care, cel mai probabil, știau că nu vor avea loc. Declarația a fost făcută de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, după anunțul Autorității Aeronautice Civile privind suspendarea Certificatului de Operator Aerian al Air Moldova.

„După ce a devalizat sistemul bancar și a furat miliardul, Șor a decis să aplice o schemă similară și la Air Moldova. După o privatizare în condiții suspecte din perioada Plahotniuc, a început perioada unui management defectuos. Prin fraudă, o grupare criminală a preluat o companie de stat și a subordonat-o necesităților lor corupte. Air Moldova lui Șor a mințit oamenii. Compania a ajuns să vândă bilete la costuri ireale, pentru zboruri care, cel mai probabil, știau că nu vor avea loc, conștienți de riscuri că oamenii nu vor mai beneficia de serviciile lor. Au luat banii oamenilor, zborul nu a avut loc, iar banii înapoi nu-i dau. Iată modelul afacerii lui Șor. În această horă au intrat și unele agenții de turism care au vândut și ei bilete. O să fiu explicit: cei care conduceau Air Moldova și-au bătut joc conștient de oameni. Nu vom lăsa oamenii de unii singuri”, a comentat ministrul Alaiba.

Ministrul a mai precizat că Protecția Consumatorului recepționează plângeri de la cetățeni și va dispune, atât agențiilor de turism, cât și Air Moldova, ca să despăgubească oamenii. Alaiba a adăugat că se va interveni și la nivel legislativ pentru ca asemenea situații să nu se mai repete.

Precizăm că astăzi Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil. Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: