image
Sursa foto: lonelyplanet.com

Care este ţara unde tot mai mulţi dintre bogăţii Chinei cumpără proprietăţi pentru a se păzi de o nouă criză mondială

Mulţi chinezi au decis să investească într-o reşedinţă în străinătate, în special în Thailanda, pentru a se proteja în cazul apariţiei unei epidemii asemănătoarea celei de COVID 19. De asemenea, chinezii încearcă să se protejeze împotriva problemelor economice din China, potrivit Reuters.

Thailanda a fost cea mai populară destinaţie externă pentru turiştii chinezi în timpul vacanţei de Ziua Muncii din luna mai, conform statisticii realizate de Trip.com. În plus, Thailanda se aşteaptă la cel puţin cinci milioane de vizitatori chinezi în acest an.

Deşi numărul este mai mic decât cel înregistrat înainte de pandemie, turiştii chinezi reprezintă aproximativ o treime din totalul estimat de sosiri, notează Business Magazin. Turiştii chinezi sunt importanţi pentru economia Thailandei nu doar ca număr, ci şi în ceea ce priveşte investiţiile imobiliare. Mulţi chinezi vor să cumpere proprietăţi, fiind atraşi de şcolile internaţionale bune şi de facilităţile medicale de calitate din Thailanda.

„Există cu siguranţă o cerere din partea Chinei pentru proprietăţi în Thailanda. Chinezii îşi cumpără case, îşi trimit copiii la şcoli internaţionale şi îşi pun părinţii să vină în Thailanda pentru a avea grijă de nepoţi", a declarat Mesak Chunharakchot, preşedintele Asociaţiei imobiliare thailandeze.

Cele mai căutate sunt proprietăţile din marile oraşe, din Chiang Mai, în nordul muntos, din staţiunea balneară Pattaya de pe coasta de est şi din regiunea nord-estică Isan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: