image
Sursa foto: fisc.md

e-Factura devine obligatorie începând cu 1 iulie

Agenții economici care participă la operațiunile de achiziții publice sunt obligați, începând cu 1 iulie, să utilizeze factura electronică.

Serviciul Fiscal de Stat va lansa o versiune actualizată a sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice „e-Factura”, care include noi funcționalități.

Implementarea versiunii actualizate a sistemului „e-Factura” va eficientiza mecanismul existent de creare, expediere și recepționare a facturilor fiscale generate în acest sistem prin simplificarea proceselor pentru utilizatorii serviciului e-Factura.

Adițional, în perioada 1 – 30 iunie, SFS va lansa o platformă de testare a noii versiuni a sistemului „e-Factura”. Pentru a o accesa, agentul economic urmează să transmită în adresa CTIF o solicitare prin poșta clasică sau prin e-mail la adresa: [email protected].

Cererea trebuie să conțină: numărul utilizatorului, datele de contact și adresa IP al acestuia de pe care va accesa noua versiune a sistemului „e-Factura”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: