image
Sursa foto: Getty Images

A făcut aproape 20 de milioane de euro în doar o lună! Jorge Mendes ”stă” pe un munte de bani

Jorge Mendes (54 de ani) continuă să fie principalul agent de fotbal din întreaga lume, în ciuda pandemiei de COVID-19. Agentul portughez a încheiat cinci tranzacții în decursul unei luni, toate cu sume mari, care i-au adus acestuia aproape 20 de milioane de euro!

Concret, Mendes și-a adăugat în cont suma de 19,7 milioane de euro, pe baza comisionului de 10% pe care-l primește la fiecare tranzacție. În decursul unei singure luni, ”super-agentul”, cum este alintat de presa din țara sa natală, a bifat cinci transferuri, patru jucători portughezi și un argentinian.

În plus, Ruben Dias, cel mai recent transfer al lui, dovedește că Mendes și-a întărit influența în lumea fotbalului. Eliminarea timpurie a celor de la Benfica din Liga Campionilor i-a forțat pe cei din conducere să vândă. Astfel, Dias a ajuns la City în schimbul sumei de 68 de milioane euro plus bonusuri în timp ce Nicolas Otamendi, va face cale inversă, în cadrul unui transfer separat, în valoare de 15 milioane euro. Ambii fotbaliști sunt reprezentanți, evident, de Mendes.

De asemenea, același agent ”i-a rezolvat” pe cei doi portughezi care au ajuns la Wolverhampton, Nelson Semedo (30 de milioane de euro) și Fabio Silva (40 de milioane de euro). Nu în cele din urmă, de pe urma internaționalului portughez, Diogo Jota, la Liverpool, contra sumei de 44,7 milioane de euro, Mendes s-a mai ales cu 4,4 milioane de euro.

Cu opt zile înainte de închiderea perioadei de transferuri în Portugalia, Spania, Italia, Germania și cu 18 zile înainte de închiderea aceleiași perioade, dar în Anglia, este de așteptat să se mai întâmple câteva mutări care să-l aibă în prim plan pe Jorge Mendes.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: