image
Sursa foto: AFP

Donald Trump a luat cu el scrisori de la Kim Jong Un, când a plecat de la Casa Albă

Donald Trump a luat cu el, când a plecat de la Casa Albă, scrisori ale lui Barack Obama şi ale dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, pe care Arhivele Naţionale americane le-au recuperat din Florida, relatează AFP.

La sfârşitul mandatului, preşedinţii americani îşi trimit toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru Arhivelor Naţionale, însărcinate să le păstreze.

Însă, la plecarea sa de la Washington, miliardarul republican a decis să ia cu el mai multe cutii la reşedinţa de la Mar-a-Lago, în Florida, au anunţat luni Arhivele Naţionale,

Potrivit The Washington Post (WP), Trump a luat inclusiv cadouri de la lideri străini, o scrisoare pe care i-a lăsat-o predecesorul său Barack Obama şi mai multe scrisori trimise de Kim Jong Un, scrie News.ro.

Donald Trump, primul preşedinte american în funcţie care s-a întâlnit cu un membru al dinastiei Kim, întreţinea o relaţie epistolară binecunoscută cu dictatorul nord-coreean.

”Mi-a scris scrisori frumoase. Sunt nişte scrisori magnfice. Ne-am îndrăgostit”, le spunea, în septembrie 2018, susţinătorilor săi, preşedintele republican.

La jumătatea lui ianuarie, Arhivele Naţionale ”au organizat repatrierea a 15 cutii cu documente prezidenţiale” de la propretatea lui Donald Trump din Florida la Washington, au anunţat ele într-un comunicat.

”Aceste documente ar fi trebuit să fie trimise Arhivelor de către Casa Albă, la sfârşitul administraţiei Trump, în ianuarie 2021”, subliniază ele.

Unele documente nu au fost recuperate.

Potrivit Arhivelor Naţionale, ”reprezentanţi ai fostului preşedinte continuă să caute arhive prezidenţiale”.

Această instituţie a dezvăluit săptămâna trecută că fostul preşedinte obişnuia să rupă anumite documente de lucru, o altă practică contrară unei legi din 1978.

Unele file de hârtie trimise Arhivelor Naţionale au fost ”lipite cu scotch” de către ”însărcinaţi cu gestionarea documentelor de la Casa Albă”, precizau arhivele. Altele au fost lăsate rupte.

comentarii: