image
Sursa foto: Getty Images

Pilotul care a primit 11.5 milioane de euro să plece, e "ademenit" de alt patron: "Să nu fie timid să mă sune"

Daniel Ricciardo (33 de ani) și-a reziliat acordul cu McLaren încă din luna august, deși mai avea un an de contract și se gândea la o pauză de un an, așa cum a și declarat.

El a primit și despăgubiri de 11.5 milioane de euro pentru a pleca, potrivit presei engleze. Australianul se pregătea de finalul acestui sezon, iar apoi de o pauză cu care se resemnase, însă a primit o propunere când nu se aștepta.

Cei de la Haas îl vor în locul lui Mick Schumacher, al cărui contract expiră la finalul acestui sezon.

Șeful de la Haas, Guenther Steiner, l-a "ademenit" pe Ricciardo, după ce i-a mai dat un mesaj în vară, imediat după rezilierea contractulul cu McLaren.

"Dacă îl interesează să vină la noi, nu o să fie timid să mă sune. Eu nu o să-l vânez. Vreau că el să decidă ce vrea să facă pentru el, în primul rând, înainte de a avea discuții pentru ceva anume.

Eu cred că e un pilot bun și nu știu cum a ajuns în situația în care se află acum, dar cred că trebuie să fie sincer cu el însuși și să decidă ce va face. Pentru noi, ar fi o mare lovitură.

Este un fost câștigător de Mare Premiu și acum nu are slujbă. Chiar anul trecut a câștigat o cursă. Îl consider un pilot valoros, habar nu am de ce nu are performanțe acum. Asta trebuie să descopere el", a spus Steiner.

Șeful de la Haas se referă la cursa de anul trecut, din Italia, când Ricciardo a dominat la Monza de la start până la final, după ce l-a depășit pe Verstappen chiar în primul tur, în "templul vitezei".

Însă australianul mai are în palmares victorii importante, 8 în total, printre care cea din 2016, din Marele Premiu al Malaeziei, sau celebra cursă de la Monaco, în care s-a impus în 2018.

În afară de Haas, Ricciardo ar mai avea o opțiune, Williams, acolo unde va fi un loc vacant din sezonul următor.

Dacă în momentul rezilierii cu McLaren, părea convins că va lua o pauză de un an, între timp, Ricciardo și-a mai nuanțat declarațiile

"Probabil că aș putea să continui. Cred că încă mă descurc, pentru că eu încă cred că aparțin acestei lumi și că pot să o fac. Asta mă ține cu adevărat în priză.

Plus dragostea pentru chestia asta, precum și faptul că știu că în orice weekend poate veni o victorie, poate fi chiar după colț.

Adevărul este că obții maxime pentru că te implici mult. Așa că și răsplata este destul de impresionantă și destul de spectaculoasă", a spus Ricciardo.

În acest sezon, Ricciardo ocupă doar locul 11 în clasamentul piloţilor, cu 29 de puncte, departe de coechipierul său Lando Norris (locul 7, cu 100 puncte).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: