image
Sursa foto: jurnal.md

A fost reținută și contabila lui Andronachi; „Avea sarcina de a asigura obținerea actelor de la Banca Națională”

După ce în această dimineață a fost reținut fostul deputat PD Vladimir Andronachi, procurorii anticorupție anunță că au mai reținut o persoană apropiată grupării Plahotniuc, tot în dosarul „frauda bancară”. Surse Jurnal din cadrul Procuraturii ne-au confirmat că este vorba despre contabila lui Andronachi.

Aceleași surse ne-au spus că aceasta ar fi fost adusă din regiunea transnistreană.

„În dimineața zilei de 2 noiembrie 2022, Procuratura Anticorupție a anunțat despre reținerea lui Vladimir Andronachi în cadrul dosarului „frauda bancară”. Tot astăzi, în cadrul aceluiași dosar, a mai fost reținută o persoană, care este bănuită de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc, aceasta fiind o persoană apropiată ultimului”, informează Procuratura Anticorupție.

Mai exact, potrivit rolului atribuit în cadrul organizației criminale și urmând indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, persoana reținută avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 milioane USD și peste 23,8 milioane Euro.

Pe fapte similare, Procuratura Anticorupție a transmis în instanța de judecată pe parcursul anilor 2021 – 2022, cauze penale ce vizează activitatea pretins infracțională săvârșită în anul 2014.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: