Pe lângă staff-ul socialiștilor, în imagini apar consultanți politici ruși care ar fi, de fapt, agenți FSB și SVR. De mai multe ori, Igor Dodon a calificat aceste informațiile drept falsuri.

Recent, într-o emisiune TV Igor Dodon afirma că atât PSRM, cât și el nu au apelat niciodată la consultanți străini. „Nici într-o campanie electorală, noi nu am apelat la consultanți străini. Dar știm că oponenții noștri fac acest lucru: americani, nemți, români, ucraineni. Noi știm”.

Amintim că în ultimele săptămâni la Chișinău s-a vorbit mai mult despre desantul de polit-tehnologi ruși care coordonează campania prezidențială a lui Igor Dodon.Investigațiile jurnalistice arată că echipa rușilor implicată în electorala din Moldova este divizată în trei părți. Echipa de comunicare, PR, jurisprudență și propagandă – care este condusă de Olga Grak. Echipa de politologi, psihologi, sociologi și ideologogi - condusă de Leonind Gonin. Și „echipa de forță” - desantul de agenți FSB și SVR, mulți din ei sub acoperire, cu nume fake, condusă de Yuri Gudilin.

#Kremlinovici. Stop-cadru

#Kremlinovici Acest video a fost filmat de Igor Dodon, anul trecut. O nouă investigație din seria #Kremlinovici, săptămâna viitoare, pe www.rise.md.

Posted by RISE Moldova on Thursday, 29 October 2020