image
Sursa foto: digi24.ro

Morții de COVID, aruncați în Gange de rudele care nu-și permit incinerarea

Autoritățile din nordul Indiei au declarat că au instalat plase în fluviul Gange, după ce au fost descoperite, plutind pe apă, zeci de cadavre ale unor persoane care ar fi murit de COVID-19.

Descoperirea a 71 de cadavre în statul Bihar a stârnit temeri că virusul face ravagii în vasta parte rurală a Indiei, unde trăiesc două treimi din populație. Localnicii au declarat pentru AFP că rudele aruncă trupurile neînsuflețite în fluviu, pentru că nu își permit lemnul pentru incinerările tradiționale hinduse, iar crematoriile sunt copleșite de numărul uriaș de înmormântări.

Ministrul apelor din Bihar, Sanjay Kumar, a spus miercuri, într-un mesaj postat pe Twitter, că o „plasă a fost instalată” în râu, la granița cu statul Uttar Pradesh, iar numărul patrulelor a fost sporit. El a mai spus că guvernul statului este afectat „atât de tragedia în sine, cât și de răul făcut astfel fluviului Gange”.

Sanjay Kumar a mai spus că examinările preliminare au arătat că persoanele găsite în fluviu erau moarte de 4 sau 5 zile, scrie digi24.ro

Presa locală spune că în districtul Gahmar din Uttar Pradesh au fost recuperate aproximativ 25 de cadavre. Hindu Daily, care citează un oficial al poliției locale, spune că sunt cozi uriașe pentru incinerări în tot statul. „Este posibil ca, în grabă, unii să fi scăpat de cadavre aruncându-le în Gange", a spus Hitendra Krishna.

Numărul oficial de decese din cauza COVID-19 în India a ajuns miercuri la un sfert de milion, dar mulți experți cred că cifra reală este de câteva ori mai mare.

indiaindia

Citeşte mai mult despre

comentarii: