image
Sursa foto: Hot News Sport

Un meci din Ucraina, întrerupt după ce a fost declanșată alarma aeriană

Sezonul 2022/2023 a început oficial în Ucraina, luni, când s-au disputat meciuri din campionatul U19, informează Federaţia Ucraineană de fotbal.

Meciul dintre Chornomorets Odesa și Veres a fost întrerupt după declanșarea unei alarme aeriene, pe fondul războiului din Ucraina.

Conform protocolului, toţi participanţii şi organizatorii meciului au intrat la adăpost.

După ce armata ucraineană a făcut un anunţ cu privire la alarma aeriană, aproximativ 20 de minute mai târziu, echipele au revenit pe teren și au terminat meciul.

Președintele Federației Ucrainene de Fotbal, Andriy Pavelko, a declarat că fotbalul ucrainean va merge mai departe, în ciuda situației privind conflictul militar ruso-ucrainean.

“Astăzi, trei meciuri între echipe U19 din campionatul ucrainean au avut loc cu succes. Asta înseamnă că a început un sezon de fotbal special, în condiţii de război în toată regula. În ciuda numeroaselor obstacole şi a disperării scepticilor, fotbalul în Ucraina reînvie”, a declarat Pavelko.

Startul campionatului din Ucraina se va da pe 23 august, Ziua Drapelului Ucrainei, şi sunt programate patru meciuri:

Şahtior Doneţk - Metalist 1925 Harkov (la Kiev)

Chornomorets Odesa - Veres Rivne

Zorya Lugansk - Vorskla Poltava

Kolos Kovalivka - Kryvbas

Partida Rukh Vynnyky - FK Metalist Harkov se va juca miercuri, 24 august. Meciurile Mynai - FC Lvov, Dnipro 1 - Oleksandria şi Inhulets - Dinamo Kiev vor fi reprogramate.

Marţi, pe 23 august, Dinamo Kiev va juca la Lisabona returul cu Benfica, în play-off-ul Ligii Campionilor. În tur a fost 2-0 pentru portughezi. Dacă nu se califică, echipa lui Mircea Lucescu va evolua în grupele Europa League.

Zorya Lugansk va juca meciurile de pe teren propriu la Zaporoje

Demn de semnalat este că se va juca inclusiv pe stadionul din Zaporoje, oraş aflat în centrul atenţiei în ultima perioadă din cauza situaţiei incerte de la centrala nucleară de acolo, cea mai mare din Europa, ocupată de ruşi, dar în care personalul este ucrainean. Acolo va juca Zorya Lugansk meciul cu Vorskla.

Ultima partidă oficială în Ucraina s-a disputat în decembrie 2021, la finalul turului de campionat care nu a mai fost reluat din cauza invaziei, declanşate pe 24 februarie. Pe primul loc era Şahtior, cu 47 de puncte, urmată de Dinamo Kiev, cu 45 de puncte. Sezonul a fost suspendat apoi.

Din campionat vor lipsi însă două echipe. Mariupol și Desna Chernihiv au anunţat că nu pot lua parte la competiţie. Mariupolul a fost declarat de către ONU "locul cu cea mai mare rată a mortalităţii din Ucraina".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: