image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Dodon, despre atacul la adresa lui Michalko, alianța cu Șor și de ce Maia Sandu nu-l va desemna niciodată pe Năstase premier

Nu l-a atacat pe ambasadorul UE Peter Michalko, de Șor nu-l leagă o alianță, ci o „majoritate situativă”, iar Maia Sandu n-o va desemna niciodată premier pe Mariana Durleșteanu, dar nici pe Andrei Năstase. Declarațiile îi aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor.

Potrivit lui Dodon, candidatul propus de socialiști la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, a fost supusă unui val concertat de critici, iar de faptul că totul a fost concertat e sigur pentru că „știe cum funcționează astfel de tehnologii”. Igor Dodon a mai spus că până nu demult discuta zilnic cu Mariana Durleșteanu și că aceasta din urmă a fost foarte afectată de criticile care i-au fost adresate.

„A fost lovitură, clar. Eu știu cum funcționează tehnologiile astea, le cunosc, au grupuri separate, mi-au explicat colegii. Evident că a fost pentru toți un șoc, așa critici concertate. E dificil, dar e o persoană cu caracter și în discuții zilnice mi-a confirmat că e dispusă să meargă înainte”, a declarat Dodon, la postul de televiziune N4. De cealaltă parte, tot Dodon s-a declarat convins că Maia Sandu niciodată n-o va desemna la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu.

În context, Dodon a mai spus că Maia Sandu nu-l va desemna niciodată premier nici pe Andrei Năstase. „Ea nu întâmplător a făcut tot posibilul să distrugă concurenții de pe dreapta pentru ca acum să dea cuiva șansa să se ridice. Aici este vina și a lui Andrei Năstase. Poate așa e politica, dar la un moment dat ai nevoie de parteneri”, a spus Dodon.

Întrebat și despre alianța cu grupul Șor, Igor Dodon a ținut să insiste că nu există nicio alianță, ci o „majoritate parlamentară situativă”.

Și referitor la atacurile la adresa ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, Dodon s-a făcut că plouă. A spus că nu l-a atacat, dar a ținut să facă trimitere la o declarație a ministrului de Externe al Ungariei, care anterior îl acuzase pe oficialul european că s-ar implica în alegerile prezidențiale de la noi.

Dodon a ținut și să dea de înțeles că Maia Sandu s-ar putea consulta și cu ambasadorii referitor la desemnarea unui premier. „Nu vreau s-o jignesc pe Maia Sandu... prea tare. Dar nu exclud că anumite consultări au loc. Cu echipa e și normal. Dar dacă se consultă cu ambasadorii, nu e bine”, a mai spus Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: